Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!
OLVASÁSI IDŐ KB. 4 perc

A betegség valójában védekezés a valódi szeretettől való teljes elfordulás, vagyis a lélek kiüresedésével szemben.

Szergej Lazarev orosz parapszichológus, a karmadiagnosztika módszerének megalkotója évtizedeken át kutatta a betegségek kialakulásának lehetséges okait, különös tekintettel a gyógyíthatatlan, halálos kimenetelű megbetegedésekre. Saját tapasztalataira is hagyatkozva 1990-ben fedezte fel, hogy nemcsak sorsunkat, hanem egészségi állapotunkat is teljes mértékben karmikus struktúrák határozzák meg.

Mit ért Lazarev a karmikus struktúra kifejezés alatt? Nemcsak az egyén előző életeinek sorozatáról beszél, hanem jelenlegi életünkben a családtagjainkhoz és a leendő családtagjainkhoz (még nem megvalósult párkapcsolat, meg nem született gyermekek, unokák, stb.) való kapcsolódásaink szövedékéről is. A karmikus mezőnek a struktúrája ebből a viszonyrendszerből áll össze, és ez az, aminek az állapota teljes mértékben meghatározza, hogy kiegyensúlyozott, boldog és egészséges életet fogunk- e élni, vagy pedig sorscsapások közepette hányódva éljük le az életünket.

A rákbetegségek kutatása során mindig az az elsődleges kérdés, hogy miért történik hirtelen, spontánnak tűnő gyógyulás az egyik esetben, és miért végződik halállal a másik, amikor látszólag ugyanakkora esélye volt az életben maradásnak. Lazarev a kilencvenes évek elején daganatos betegségen esett át (2-es stádiumban lévő melanómát diagnosztizáltak nála), melyben megjelentek már az áttétek is. Orvosai gyógyíthatatlannak nyilvánították, egy, maximum másfél évet jósoltak neki, ő pedig úgy döntött, hogy nem a túlélési esélyeinek növelésére koncentrál, hanem ehelyett inkább megpróbál felkészülni a halálra. Arra törekedett, hogy leválassza magát minden olyan kötődésről, amely, ahogyan ő fogalmaz, a földi dolgokhoz kapcsolja, és ezáltal megtisztítsa és felszabadítsa lelkét. Ennek a törekvésnek az eredményeként rövid időn belül teljesen meggyógyult.

Könyveiben rengeteg esetleíráson keresztül illusztrálja, hogy valójában minden betegség hátterében az áll, hogy – ahogyan ő fogalmaz – az Isten iránti szeretet elé helyezzük a földi dolgok iránti kizárólagos ragaszkodásunkat. Ez lehet a párunkhoz, a gyermekeinkhez, szüleinkhez, a pénzhez, valamilyen vagyontárgyhoz, egy álláshoz vagy pozícióhoz való kizáró jellegű kötődés. Ezekben az esetekben az adott személyhez vagy dologhoz való kötődésünk birtoklási vággyá válik, és agressziót szül. Ez az agresszió nem más, mint a valódi szeretetnek – amely a szeretet tárgyát engedi megmaradni a maga szabadságában – a megtagadása, és ami végül mindig visszafordul afelé, akitől ered, betegséget vagy valamilyen más tragédiát okozva.

A betegség valójában védekezés a valódi szeretettől való teljes elfordulás, vagyis a lélek kiüresedésével szemben. Megakadályozza, hogy a lélek eljusson a végletes kiüresedés állapotába. Mivel karmikus mezőstruktúrákról, vagyis az egymással kapcsolatban álló emberek lélek szintű összekapcsolódásairól beszélünk, ezért fordul elő elég gyakran az, hogy nem az a személy betegszik meg, akinek a mezeje deformálódott, hanem a hozzá legközelebb álló szerette, például a gyermeke. Bármennyire kegyetlenül hangozzék is, valójában az történik, hogy a szeretett személy halálával megszakad az a kapcsolódás, amely lehetőséget nyújt arra, hogy az egyén a földi dolgokhoz való ragaszkodásban benne maradjon. Ráadásul Lazarev arról is beszél, hogy az egyén mezőjének deformitása az utódok mezejében hatványozottan jelentkezik, vagyis ragaszkodásunk a földi dolgokhoz leszármazottainknál sokkal erőteljesebb kötődésként fog megjelenni. Sokszor éppen azért szenved egy pár a meddőségtől, mert az élet ezzel akadályozza meg, hogy még nagyobb meződeformitással élő utódok szülessenek meg.

A probléma bonyolultnak és összetettnek tűnik, feltárása az esetek egy részében nem könnyű, a megoldás azonban mégis egyszerű, bár végrehajtása nem mindig jár sikerrel. Lazarev azt mondja, hogy nincs más dolgunk, mint megváltoztatni megszokott szemléletünket és megszüntetni a helytelen sorrendet, vagyis az Isten iránti szeretetet a földi dolgok iránti ragaszkodás elé helyezni. Arra szólít fel, hogy bánjuk meg elfordulásunkat a tiszta és feltétel nélküli szeretettől, és elfogadással tekintsünk az életünk során felbukkant nehéz helyzetekre, kezeljük őket úgy, mint az élet ajándékát, amellyel a helyes útról való kisiklásainkra próbál minket figyelmeztetni. Ha sikerül megváltoztatni látásmódunkat, a karmikus mező deformitása megszűnik, ami által be tudnak indulni a szervezet öngyógyító folyamatai, és lehetővé válik számunkra, hogy egy sokkal boldogabb, kiegyensúlyozott életet éljünk.

Kiss Viktória

***                    ***                    ***                    ***

Ha tetszett a cikk, kérjük támogasd A rák ellen, az emberért, a holnapért! Társadalmi Alapítvány munkáját, hogy tovább működtethessük az Életigenlők rákellenes médiaportált, kiadhassuk az Életigenlők magazint, rákszűréseket szervezhessünk, onko-segítő telefonos tanácsadással segíthessünk! A rák ellen… Alapítványról a rakellen.hu weboldalon találsz bővebb információkat, pénzbeli támogatás a 11713005-20034986-00000000 számlaszámon, 1%-os rendelkezés május 20-ig a 19009557-2-43 adószámmal lehetséges. Köszönjük!

eletigenlok.hu

 

Similar Posts