Jó étvágyat kíván Jenei Tamás séf, akinek reform receptjei az április 7-i csepeli szűrőkamionos rendezvényen készültek. Közkívánatra osztjuk meg portálunk gasztro rovatában is. 

Zelleres-alma saláta 

Hozzávalók:

  • 20 dkg zellergumó
  • 20 dkg zöld és piros alma (kevésbé édes fajta)
  • angolzeller szár
  • 2 ek. majonéz
  • tejföl vagy 1/2 dl tejszín
  • mustár
  • méz
  • fél citrom leve
  • bors
  • spárga
  • zöldborsó csíra

Elkészítés:

A meghámozott zellert uborkareszelőn vékony csíkokra vágjuk. Forrásban lévő vízzel épp hogy leforrázzuk – blansírozzuk, nem főzzük, majd lehűtjük.  Meghámozzuk az almát és az uborkareszelőn vékony csíkokra vágjuk. Hozzákeverjük a zöldzeller szárat. A majonézhez tejfölt vagy tejszínt keverünk, dijoni mustárral, mézzel, sóval, borssal ízesítjük és összekeverjük az elkészített hozzávalókkal. Tetejére párolt fehér spárga és zöldborsó csíra kerülhet.

Marokkói bárány 

Hozzávalók (4 személyre):

  • 50 dkg durvára darált csont nélküli báránycomb
  • 1 csokor apróra vágott medvehagyma
  • cayenne bors
  • 1 ek. őrölt római kömény
  • 1 ek. édesköménymag
  • 1 ek. őrölt fahéj
  • 1 ek. őrölt koriandermag
  • repceolaj

Elkészítés:

A húsgolyókhoz a masszát összedolgozzuk, tetszés szerint formázzuk – apró labdák, korongok – és kevés repceolajban megsütjük. Köretként bulgursalátával tálalhatjuk.

Zöldfűszeres bulgursaláta (2-4 adag)

Hozzávalók:

  • 10 dkg finom szemcséjű bulgur
  • 20 dkg paradicsom
  • 2 csokor medvehagyma
  • zöldkoriander
  • menta
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 0,5-1 dl olívaolaj
  • citrom
  • bors

Elkészítés:

A bulgurhoz háromszor annyi forró vizet öntünk. Állni hagyjuk 10-15 percig, amíg a bulgur megszívja magát. A medvehagymát összevágjuk. A paradicsomokat felvágva adjuk a többi zöldséghez. Ha a bulgur felszívta a vizet, hozzáadjuk a citrom levét. Jól elkeverjük, lehűtjük, ezután jöhetnek a zöldségek, majd hozzáadjuk a csokor, felszeletelt petrezselymet is. Sózzuk, meglocsoljuk az olívaolajjal. Tetejére tehetünk borsmustárt vagy felszeletelt citromgerezdekkel, hagymacsírával díszíthetjük.

Bazsalikomos lime-os túrókrém eperrel (2 adag)

Hozzávalók:

  • 12 dkg sovány túró
  • mascarpone
  • friss bazsalikom
  • akácméz
  • 2 db lime
  • 15 dkg friss eper

Elkészítés:

A tehéntúróhoz adjuk a mascarponet, a mézet, botmixerrel krémesre keverjük, majd hozzáadjuk a reszelt lime héjat, a kifacsart levét, és az apróra vágott friss bazsalikomot. Friss eperrel tálaljuk.

Életigenlők.hu

Hasonló cikkek