Kérjük, egy megosztással támogasd portálunkat!
OLVASÁSI IDŐ KB. 2 perc

Amikor meghalljuk azt a szót, hogy gyulladás, akkor kicsit megijedünk, pedig nem kellene, hiszen mindenki szervezetében kialakulhat. Csak nem mindegy, hogy ez mennyi ideje tart és milyen tünetekkel jár együtt.

Mit is nevezünk gyulladásnak?

A testben akkor alakul ki gyulladás, ha valamilyen sérülést vagy fertőzést szenved el a szervezet. Amikor a gyulladás rövid ideig tart, azt nevezzük akut állapotnak, ellenben a hosszabb ideje fennálló gyulladás neve krónikus gyulladás. Ez azonban nagyon megterheli a szervezetet és több veszélyt is magában foglal, hiszen a hosszabb ideje fennálló krónikus gyulladás miatt jönnek létre a krónikus betegségek.

Vannak olyan ételek, amelyek gyulladást okoznak a szervezetben és léteznek olyan táplálékok, amelyek csökkentik és meg is szüntetik a szervezetben kialakuló akár krónikus gyulladást is. A mediterrán étrend például remek választás, hiszen nagyon hatékony a gyulladás csökkentésében. Ha gyulladáscsökkentő ételeket kezdünk el fogyasztani, arra ügyeljünk, hogy ne egy-két nap alatt várjuk a csodát, hiszen a szervezetnek idő kell, míg regenerálódik. A gyulladás szép lassan, fokozatosan fog alábbhagyni, majd megszűnni.

Nagyon sok olyan táplálék létezik, amely segíthet a gyulladás minimalizálásában

Így nem kell attól félnünk, hogy a jövőben majd csak egyoldalúan fogunk táplálkozni.

A zöld leveles zöldségek például nagyszerű gyulladáscsökkentőnek számítanak. Zöldségek közül ki kell emelni a zeller, a paradicsom és a cékla remek gyulladáscsökkentő hatásait.

Az extraszűz olívaolaj is nagyszerű gyulladáscsökkentő hatással rendelkezik.

Egyes gyümölcsök is sokat segíthetnek, ha nem más a célunk, mint a gyulladáscsökkentés. Ebben lehet a segítségünkre a cseresznye, az eper, az ananász és az áfonya.

A halakra is számíthatunk, ha magas a szervezetünkben a gyulladás szintje. Fogyasszunk a gyulladáscsökkentés érdekében lazacot, makrélát vagy tonhalat.

A csontleves és a húsleves is remek gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal bír.

Egyes fűszerek és gyógynövények is képesek a gyulladás csökkentésére. A legkiemelkedőbb hatása a kurkumának és a gyömbérnek van.

Forrás: gyogyszernelkul.com

***                    ***                    ***                    ***

Ha tetszett a cikk, kérjük támogasd A rák ellen, az emberért, a holnapért! Társadalmi Alapítvány munkáját, hogy tovább működtethessük az Életigenlők rákellenes médiaportált, kiadhassuk az Életigenlők magazint, rákszűréseket szervezhessünk, onko-segítő telefonos tanácsadással segíthessünk! A rák ellen… Alapítványról a rakellen.hu weboldalon találsz bővebb információkat, pénzbeli támogatás a 11713005-20034986-00000000 számlaszámon, 1%-os rendelkezés május 20-ig a 19009557-2-43 adószámmal lehetséges. Köszönjük!

eletigenlok.hu

Similar Posts