Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!
OLVASÁSI IDŐ KB. 2 perc

Az aromaterápiának kiemelkedő hatása lehet abban, hogy megtaláljuk a lelki boldogságunkat. Egyes illatok pozitív hatással vannak az agyunk működésére, hozzájárulhatnak pozitív hangulat kialakulásához. Az, hogy boldogok vagyunk-e vagy sem, az egészségünkre nézve is fontos kérdés, testi egészség ugyanis nincs boldogság nélkül. Egyes illatok kiemelkednek a többiek közül, így jelentősebb szerepet játszhatnak az életünkben. Mutatjuk is, mely illatok segítenek bennünket, hogy jobb kedvre derüljünk.

A citrusos gyümölcsök aromája

Csak szagoljunk bele egy citromos vagy narancsos illóolajos üvegbe és máris jobb hangulatba kerülünk, de ugyanezt a hatást érhetjük el, ha mandarint, citromot vagy narancsot hámozunk. A narancs- és citromillat bizonyítottan csökkenti a stresszt és annak káros hatásait is, fokozza az éberséget és energiát is szolgáltathat számunkra. De ne csak szagolgassuk, fogyasszuk is rendszeresen, hiszen tele van értékes és hasznos antioxidáns vegyületekkel.

A gyógynövények is hatnak ránk

Egyes gyógynövények sokkal pozitívabban hatnak ránk, az elménkre, a lelkünkre. Kiemelkedő lehet a rozmaring illata, mely nemcsak a memóriára hat pozitívan, de még energiával is feltölti a szervezetünket. A borsmentát emésztési panaszok esetén érdemes fogyasztani, de az aromaterápiás hatása is kiemelkedő. A menta nemcsak kellemesebb hangulathoz, hanem jobb légzéshez is hozzájárul, illetve a sportteljesítményt is javíthatja. A levendula az egyik legszebb gyógynövény. Azonban nemcsak a szépségében gyönyörködhetünk, hanem a stresszcsökkentő és nyugtató hatását is élvezhetjük, talán ezért is ez az egyik legkedveltebb gyógynövény az aromaterápiában.

A fenyő és a szorongás

Karácsonykor a legtöbb házban állítanak fenyőfát. A fenyő illata az egyik leghatásosabb a szorongás oldására. Tudományos kutatások igazolják, hogy a fenyőillat remekül oldja a szorongást, de még a depresszió kellemetlen tüneteit is eredményesen enyhíti.

A természet illata

A természetben nemcsak azért nyugszunk meg kicsit, mert pozitívan hatnak ránk az állatok és madarak hangjai és jó hatással van a lelkünkre a csend, hanem a fák, a bokrok és a vadvirágok illata is mind-mind hozzájárul ahhoz, hogy jobban érezzük magunkat. Amennyiben nincs lehetőségünk rendszeresen a természetben kirándulni, jól tesszük, ha rendszeresen füvet nyírunk, ugyanis a frissen vágott fű illata is pozitív érzéket és gondolatokat szabadít fel bennünk.

Forrás: gyogyszernelkul.com

***                    ***                    ***                    ***

Ha tetszett a cikk, kérjük támogasd A rák ellen, az emberért, a holnapért! Társadalmi Alapítvány munkáját, hogy tovább működtethessük az Életigenlők rákellenes médiaportált, kiadhassuk az Életigenlők magazint, rákszűréseket szervezhessünk, onko-segítő telefonos tanácsadással segíthessünk! A rák ellen… Alapítványról a rakellen.hu weboldalon találsz bővebb információkat, pénzbeli támogatás a 11713005-20034986-00000000 számlaszámon, 1%-os rendelkezés május 20-ig a 19009557-2-43 adószámmal lehetséges. Köszönjük!

eletigenlok.hu

Similar Posts