OLVASÁSI IDŐ KB. 2 perc

Vannak ételek, illetve italok, amelyeket jobb, ha nem fogyasztunk együtt, ha jót akarunk magunknak. Nemcsak emésztésünknek tesznek rosszat, de akár meg is betegíthetnek.

Szendvics és kávé

Ha időhiányban szenvedünk, akkor reggelire jöhet egy sajtos szendvics és egy gyors kávé. Csakhogy minden, ami a sajtban egészséges, gyakorlatilag megsemmisül, ha kávét iszunk mellé. Emellett ha nem jól választunk kenyeret, és, mondjuk, fehéret eszünk, akkor a benne lévő egyszerű szénhidrátok akadályozzák, hogy a kalcium felszívódjon a szervezetben.

Paradicsom és uborka

Isteni salátaalapnak hangzik, viszont friss kutatások szerint nem szerencsés egyszerre enni őket, mert összezavarhatják a testünkben lezajló biokémiai folyamatokat, ráadásul a bennük lévő vitaminokat sem tudjuk rendesen megemészteni.

Hús és krumpli

Klasszikus kombináció, de sajnos nem egészséges. A burgonya keményítőtartalma és a hús fehérjetartalma másfajta emésztőnedveket igényel, és együtt fogyasztva nem tesznek jót a gyomornak: gázképződést, gyomorégést, öklendezést, böfögés okozhatnak. A húsokat mindig érdemes keményítőszegény zöldségekkel körítve fogyasztani, mint amilyen a spárga, a karfiol, a brokkoli, a bab vagy a cukkini.

Sör és mogyoró

Népszerű kombináció a kocsmákban, pubokban, de nagyon egészségtelen. A sör alkoholtartalma, illetve a mogyoró sótartalma is dehidratálja a szervezetet. Az alkohol mellé tehát sósat fogyasztani nem jó ötlet, sima vizet viszont annál inkább.

Tejtermékek és ananász

Bizonyos gyümölcsök lassíthatják az emésztést, különösen, ha reggel fogyasztjuk őket. Emellett az ananászban bromelain van, amely tejtermékekkel keveredve akár mérgezést is okozhat, szóval jobb helyette, mondjuk, aszalt szilvát vagy barackot választani.

Forrás: hazipatika.com

Életigenlők.hu

Similar Posts