Kérjük, egy megosztással támogasd portálunkat!
OLVASÁSI IDŐ KB. 2 perc

A sonka a húsvéti asztal sztárja lehet, de csak akkor, ha jól van elkészítve. Íme a titok. 

A húsvéti sonka főzése egyszerűnek tűnhet, de a tökéletes végeredmény az apró részleteken múlik. Először is, ha nagyon sós sonkával van dolgunk, akkor érdemes néhány órára hideg vízbe áztatni, ettől puhább is lesz, mert veszít a sótartalmából.

A sonkát ezután egy méretes fazékba tesszük, felöntjük annyi vízzel, amennyi éppen ellepi, és teszünk még hozzá 4-5 gerezd fokhagymát, 1 vöröshagymát, 1 sárgarépát, 10-15 szem borsot és 4-5 babérlevelet. Felforraljuk, lehabozzuk, majd lassú tűzön, gyöngyöztetve főzzük, mérettől függően 1,5-2 órát. Választhatunk ízlés szerint füstölt sertéscombsonkát, lapockát vagy tarját is. Sőt, füstölt szárnyashúsból is készülhet a húsvéti sonka, ennek rövidebb főzési idő is elég, úgy 1-1,5 óra.

A főzési idő végén egy késsel vagy hústűvel teszteljük, hogy elég puha-e már a sonka. Ha a főzőlében hagyjuk kihűlni, még szaftosabb lesz a végeredmény.

Végül szeleteljük, és tálaljuk a családnak, rokonoknak, barátoknak vagy a locsolkodóknak. A füstös főzőlevet pedig nehogy kidobjátok, érdemes lefagyasztani, mert ínycsiklandó levesek alapja lehet!

***                    ***                    ***                    ***

Ha tetszett a cikk, kérjük támogasd A rák ellen, az emberért, a holnapért! Társadalmi Alapítvány munkáját, hogy tovább működtethessük az Életigenlők rákellenes médiaportált, kiadhassuk az Életigenlők magazint, rákszűréseket szervezhessünk, onko-segítő telefonos tanácsadással segíthessünk! A rák ellen… Alapítványról a rakellen.hu weboldalon találsz bővebb információkat, pénzbeli támogatás a 11713005-20034986-00000000 számlaszámon, 1%-os rendelkezés május 20-ig a 19009557-2-43 adószámmal lehetséges. Köszönjük!

eletigenlok.hu

Similar Posts